Azerbejdżan

Wymagane dokumenty:

  • paszport + kserokopia pierwszej strony ze zdjęciem

  • zdjęcie (3,5 x 4,5 cm; en-face, białe tło),

  • wniosek wizowy,

  • zaświadczenie z miejsca pracy (w przypadku przedsiębiorstw KRS i oświadczenie o samozatrudnieniu)

oraz do wizy:

  • turystycznej: rezerwacja hotelu lub kopia rezerwacji biletu lotniczego

  • prywatnej/ służbowej: zaproszenie (w języku azerskim) lub kopia dokumentu tożsamości osoby zapraszającej z dokładnymi danymi tj. adres, numer telefonu.

Czas oczekiwania: 15-20 dni roboczych

Koszt: wiza 1 lub 2-krotna – 60 euro (opłata konsularna) + 400 zł (opłata za usługę)